nieuws van mme belga

Hallokes,

Uw reporter ter plaatse, al varende van Ronquières naar Brussel in de gietende regen.

Ronquières, vlakbij het Hellend Vlak, is zoals gezegd een supermooie streek om te wandelen, fietsen of te kamperen, maar wat zijt ge daarmee als het de hele tijd platte geiten regent?

Ook al hadden we U uitgenodigd, op enkele goede vrienden en een handvol passanten in de namiddag na was er weinig opkomst deze zondag, wat begrijpelijk is met zo’n weer. Het tweekoppig gezelschap DesRives heeft dus het théatre d’objets gespeeld voor een vierkoppig publiek, onszelf ingerekend. ‘t Was weer eens wat anders, heel intiem, en we hebben er niet minder van genoten. Kwaliteit is tenslotte belangrijker dan kwantiteit en reizen gaat nu eenmaal met ups en downs. Die down heeft ook wel eens deugd gedaan tussen het woelige Charleroi en wie-weet-wat-voor-avonturen in Brussel.

We zijn zonet de taalgrens gepasseerd en bevinden ons dus terug in “het Vlaams”, al trekt het water daar zich niks van aan en de regen nog minder. Het regent ondertussen al 36 u aan een stuk en het begint hier stillaan een natte boel te worden in de boot.

We zullen aanleggen in Brussel, recht tegenover Tour en Taxis, alias Bruxelles-les-Bains. Het programma voor zondag is nog niet definitief, dus daar berichten we u over in een latere nieuwsbrief deze week.

Tot dan!

Mme Belga, onderweg.