Forum Voor Experimentele Zaken van Diverse Aard

Twee collectieven, Convoi Exceptionnel en Rotakt Records, vertrokken in mei 2014 op expeditie door België met het binnenschip m/s Tenace. Doel van de expeditie: het onderzoeken van experimentele zaken uit de onderstroom van dit complexe gebied.

Na heel wat avonturen en ontdekkingen in het buitenland van Antwerpen weten we het nu zeker: België is een uitstekend werkterrein voor een Forum voor Experimentele Zaken van Diverse Aard en de Tenace is een uitstekend vervoermiddel om die diversiteit te verbinden. Aan die eerste expeditie hebben we trouwens een mooi souvenir overgehouden: de vinylplaat Tenace on Tour, een muzikaal reisverslag door Rotakt Records, verkrijgbaar op de boot of in de betere platenwinkel (zoals het hoort voor de betere plaat.)

hoes-bandcamp

Met de Tenace gaan we in de toekomst vooral op zoek naar samenwerkingsverbanden, experimenten die elkaar kunnen complementeren. Steeds meer kleinschalige initiatieven komen uit de basis geborreld en zouden elkaar kunnen versterken tot een bruisend geheel. Dat is waar de Tenace wil toe bijdragen: het ter beschikking stellen van een reizende ruimte waarmee kan worden geëxperimenteerd. Omdat het nodig is in deze verwarrende tijden en omdat het duidelijk wordt dat we het zelf moeten doen met de middelen die we hebben: onze creativiteit en onze goesting, een kapitaal waar geld en winstbejag geen vat op hebben.

Screen shot 2016-08-03 at 15.06.20

Geen idee waar deze reis ons naar toe zal brengen, het is de ervaring en het proces dat ons zal verrijken. We nodigen U uit om met ons mee te reizen, in het echt of via deze blog. En als U zelf op een initiatief zit te broeien dat u wil exporteren, wees welkom om U te registreren op de Tenace, wij kijken dan onderweg uit naar iets of iemand die u van dienst kan zijn.

Op deze blog vind u regelmatig updates over komende activiteiten. Wilt u op de hoogte gehouden worden van onze nieuwsbrief via mail of heeft u vragen neem dan contact op  info@boottenace.be.

Zo kan u nooit de boot missen!

Tenace