nieuws van mme belga

Vrienden te wal en te water,

Met een warm hart hebben wij afscheid genomen van onze vrienden, buren en passanten in Marchienne au Pont, een passage die een aanzet kan zijn voor vruchtbare liaison tussen A (Antwerpen) en C (Charleroi) alvast. De Soirée Mme Belga verliep niet zonder incidenten, dat waren we ondertussen hier al gewend, maar eind goed al goed : Enrico beleefde uiteindelijk zijn moment de gloire en Lady Angelina deed daar nog een goeie schep romantiek bovenop.

Ook Tenace on Tour op zondag was van een hoog niveau, muzikanten die we zeker in ons bestand zullen meenemen.

Dinsdagmorgen zijn we dus van wal gestoken op weg naar Ronquières. Aan boord hebben we niet alleen een verstekeling (een Carolopoesje geadopteerd door nonkel Willy),maar ook een belangrijke vracht, iets wat zeer zeldzaam wordt in deze wereld : een lamp die aan niemand toebehoort. Om te voorkomen dat dit item door onverlaten wordt gestolen hebben we ze onder hoogspanning gezet. Het is de lamp die brandt als de Tenace open is. Het is de lamp der inspiratie.

Na de indrukwekkende afdaling langs het hellend vlak van Ronqières, back to reality. We zijn afgemeerd vlak na de afdaling en zullen hier blijven tot begin volgende week.

Deze zondag dus in Ronqières :

*Open vanaf 14u. Het is hier heerlijk rustig en volop groen voor fiets- en wandeltochten. We serveren dus zondagnamiddag zeker pannekoeken. Wie met de fiets komt kan de trein nemen tot Tubize en van daaruit het kanaal volgen tot Ronquières (ong. 8km).

*Plat du Jour tussen 18 en 21u.
*Vent Nord-Est (20u) : een installatie en théatre d’objets met als thema asielzoekers en vluchtelingen door collectief DéRives uit Brussel.
*Stade Libre Accoustic (vanaf 21u) Wegens afwezigheid van assistence sonorique deze zondag geven we het podium over aan het Toeval : passerende accoustische muzikanten, lokale blaastaal of het ruisen van de wind door de bomen. We zullen zien. Of beter : we zullen horen.

In elk geval heten we u deze zondag van harte welkom op de Tenace, die u nu toch stilaan begint te missen.

Uw reporter ter plaatse,

Mme Belga