nieuws van mme belga

Beste vrienden,

‘t Is niet omdat ge nog niets van ons gehoord hebt dat we u vergeten zijn – integendeel – de Tenace zindert nog na van de heerlijke tijd die we met u hier hebben gehad aan het MadrasTerras in het Houtdok, wel drie zomers lang.

‘t Zal varen, om van hier te vertrekken, het laatste stukje wild dat nog niet is ondergespit door projectontwikkelaars op het Eilandje. Want ze lopen hier over elkaars voeten, en ge moet goed oppassen want voor ge het weet rijd ge vandaag met uw fiets in een bouwput waar gisteren nog veldbloemetjes stonden. Morgen zal het Eilandje – dat bufferdorp tussen de haven en de stad waar ge de hele wereld tegenkomt terwijl ge met de buren een klapke doet- een “vernieuwd stadsdeel” heten, met een supermarkt, wandelboulevard en een crèche, met een uitgekiende mix van bewoners, zoveel mogelijk jonge tweeverdieners en wat arme en/of oude mensen ertussen gestrooid voor de biodiversiteit. Het MadrasTerras wordt afgebroken naar het schijnt en het Houtdok komt vol woonboten te liggen naar het schijnt. Schone schijn of niet, wij gaan varen met de Tenace.

De reden waarom u nog geen nieuws heeft gehad is dat de voorbereidingen van het vertrek ons volledig hebben opgeslorpt met de dead-line van 1 juli in het vooruitzicht. Maar het MadrasTerras wordt leger en leger, en de meeste spullen hebben een nieuwe thuis gevonden.

Tenace on Tour steekt -als alles goed gaat- eerstvolgende maandagnamiddag van wal voor een proefvaart langs het Albertkanaal in Oelegem. Als het schip technisch goed zit, dan varen we dinsdagmorgen verder tot Mol (Kempisch Kanaal) in de buurt van sluis 6 of 5. Daar willen we dan zondag open houden vanaf 14u. Meer bijzonderheden volgen, niks is zeker. Maar waar een wilde is, is een weg. Ook voor U.

See you soon, hopefully!

Uw correspondente,

Mme Belga.