nieuws van/des courant de mme belga

(version francophone en bas)

Vrienden van de Tenace,

De Tenace ligt ondertussen al enkele weken in het Klein Dokske van Merksem te bekomen van de reis en maakt zich klaar voor de winter, wat weer een heel andere mise-en-scène met zich meebrengt om onze eerste gast te ontvangen, waarover hieronder meer.

Ondertussen ook is Rotakt, het platenlabel dat met ons meereisde, druk bezig met het opstellen van het muzikaal verslag van onze reis door België. Het is een moeilijke selectie want er viel zoveel interessants te ontdekken dat het niet op één LP te persen is en daarom krijgt u er ook een downloadcode bij met wat er niet op de plaat kon. En ook al die beelden willen we u niet onthouden, enfin, ge ziet al van hier tot ginder dat die plaat weer iets byzonders gaat zijn en dat wie er zo slim was een te bestellen groot gelijk had, want de oplage is beperkt.

Indien u toch van plan was er een te kopen kunt u dat beter nu doen, zo bent u zeker van uw zaak en heeft Rotakt meer middelen om de plaat nog beter te maken, win-win dus. Voor wie op voorhand ingetekend heeft is er een pre-release voorzien, en een genummerd en gepersonaliseerd exemplaar.

‘t Is in uw eigen belang, en wie zo’n plaat als cadeau krijgt met de feestdagen is niet alleen een goeie plaat, maar ook de ervaring van de pre-release op de Tenace rijker.

De plaat Tenace on Tour kan besteld worden op de boot in Merksem of via overschrijving van 20 euro op rekeningnr BE35 9795 9613 6137 met vermelding van b>adres en ToT, de platenbon wordt u dan opgestuurd.

Officiele release in het voorjaar 2016!

Ook over de plannen voor een volgend vaarjaar wordt hier druk gepalaverd. We moeten met de Tenace niet alleen weer naar de werf volgend jaar, we willen ook de plaat voorstellen aan de andere Belgen die we onderweg tegenkwamen. We willen met onze boot vrachten lossen en laden met roerende goederen die we vonden in de onderstroom van België en een convoi exceptionnel vormen met andere Fora voor Experimentele Zaken van Diverse Aard. We moeten zorgen dat die ook in onze thuishaven Antwerpen kunnen passeren zonder zich blauw te betalen aan buitensporige havenrechten en zonder de overdreven veiligheidspoespas die het recht op risico tot op kleuterniveau betuttelt maar ondertussen het fijn stof lustig rond laat vliegen.

U ziet, meer dan genoeg perspectieven om aan te werken. Het bootgebeuren op de Tenace ontwikkelt zich, niet in de hoogte maar in de breedte, met de gegeven omstandigheden en het toeval als bron van inspiratie.

Tijdens de wintermaanden zal de Tenace occassioneel open zijn, en uiteraard houden we u daarvan op de hoogte.

Zoals nu:
Opzaterdag 14 november om 20.30u stellen we u een bijzondere gast voor:

Sean Noonan

Drummer- storyteller op tournee in Europa en passage op de Tenace. Het is van Boem! Pats! Paukenslag! gelardeerd met self-made stories. En het is niet de eerste keer dat hij dat doet want hij deed het allereerste optreden destijds op de Tenace in het Houtdok, op een vloer die nog geen vloer was en voor vijf man en een paardekop. Die het zich overigens niet beklaagd hebben want het was een revelatie in die tijd. Benieuwd hoe die geëvolueerd is? Wij ook. Iets om naar uit te kijken!

Meer info: http://seannoonanmusic.com/bruised-by-noon-solo-drums

Wees welkom op dit weerzien!!!

Zaterdag 14 november 20.30u Tenace, Zuidkaai Merksem.

Uw plaatselijk verslaggeefster,

Mme Belga

Met de fiets of auto: over Yzerlaan -Yzerenbrug-Bredabaan, rechts Carrettestraat, links Eugène Meeusstraat, laatste links Tarwestraat, Zuidkaai.

Met tram 3 richting Merksem: halte Gasthuishoeve, rechts Duivelshoek, links Eugène Meeusstraat, laatste links Tarwestraat, Zuidkaai =ong 600m lopen.

——————————-Taalgrens—–Frontière Languistique—————————-

Amis de Tenace,

Le Tenace prepare le mise-en-scène pour l’hiver au petit dok de Merksem, Zuidkaai afin d’acceuillir notre premier artiste invité.

Aussi Rotakt Records, qui traversait avec nous la Belgique, prepare le rapport musical du voyage qui va être relancé au printemps sous forme d’un vinyl Tenace on Tour. La selection est difficile car on a rencontré tant de choses interessantes en chemin. C’est trop pour 1 disque alors on a décider d’y ajouter un code download qui vous permets de découvrir le rapport intégral. Aussi on veut vous montrer les visuels qu’on a registré, vous voyez d’ici jusqu’au là qu’il s’agirait d’un document spécial qu’on peut pas rater!

Ceux qui veulent acheter le disque Tenace on Tour le font mieux en avance, comme ça Rotakt a plus moyens de améliorer le disque et vous êtes sûr d’en avoir un, car l’edition est limité. Pour ceux qui ont acheté en avance on fait un relance speciale avant le relance officiel, et eux reçoivent un exemplaire numérotée et personalisé. Une bonne raison de le faire et quel beau cadeau de Noël à donner: non seulement du bonne musique mais aussi l’experience Tenace du pre-relance!

On peut commander le disque Tenace on Tour au bateau à Merksem ou par virer 20euro au conte banquaire nrBE35 9795 9613 6137 avec notation de votre adresse et ToT. Le bon pour la disque vous sera envoyé et vous reçevez une invitation pour la pre-relance en printemps.

Et aussi on fait des plans pour le prochain project Tenace. Non seulement il faut faire des traveaux au chantier navale l’année prochaine mais aussi on veut presenter la disque Tenace on Tour hors Anvers. On veut en plus charger et décharger des Affaires Experimentales du Sorte Divers aux quais de Belgique et former un Convoi Exceptionnel avec des autres Fora des Affaires Experimentales de Sorte Divers. Il faut que eux aussi peuvent passer au port d’Anvers aux conditions plus raisonnable que maintenant.

Vous voyez, un plan de travail bien rempli à développer, pas en hauteur mais en largeur, avec les circonstances données et le hasard comme source d’inspiration.

Pendant l’hivier le Tenace sera ouvert que occassionel, et en vous tient au courant chaque foi qu’il se passe qqchose.

Comme cette fois le

samedi 14 novembre vers 20.30h

on vous présente un artiste extra-ordinaire

Sean Noonan

batterist-storyteller de Brooklyn qui Pats!Boem!Paukeslag! Vous ammène en combat entre rytm et mots parlés. C’est pas le premier fois qu’il passe au Tenace car c’est lui qui était le premier artist invité au Tenace, dans le temps que le sol n’était pas déja le sol mais qq pauvres planches il nous a déjà étonné avec son batterie exceptionnel. Après tous ces années on est vraiment curieux dans quel sens ilest évolué. Vous aussi? A ne pas manquer! Plus d’info:

http://seannoonanmusic.com/bruised-by-noon-solo-drums

Bien venues au revoir!!!

Votre journaliste surplace,

Mme Belga

Pour y arriver:
Zuidkaai Merksem

Sans GPS: Traverser le pont à côté du Sportpaleis (sortie Merksem sur RO Anvers). Au pied du pont faire retour à droit à côté du pont, enfin à gauche prend Eugène Meeusstraat, dernier rue à gauche Tarwestraat jusqu’au fin.