nieuws van mme belga

Beste Copains,

Eind deze week viel er dan toch een brief in de bus van de Brusselse haven waarin de aanvraag tot winterasiel voor de Tenace wordt afgewezen. Eind november dient de boot de haven verlaten. Er wordt geen reden opgegeven. Het ziet er dus naar uit dat we de plannetjes die we hadden voor een winter in Brussel zullen moeten laten varen.

Deze zondag was sowieso de afsluiter van het seizoen, het wordt stilaan kouder en we moeten de boot dringend naar wintermodus overschakelen. De hele maand november zal er dus gewerkt worden aan het winterklaar maken van de Tenace : isoleren, verwarming aansluiten en onderhoud. Wie daarmee wil helpen is van harte welkom en wordt vaneigens goed gesoigneerd, maar ook voor wie wil meedenken over of suggesties heeft voor het vaarwater van de Tenace staat het ruim open.

De kombuis van de Tenace, waar menig chef de cuisine de afgelopen seizoenen uwsmaakpupillen heeft gestreeld, zal na de werken permanent verwarmd kunnen worden. Zo kan die ruimte ook ‘s winters gebruikt worden voor kleinschalige activiteiten zoals Understream Cinema Verniet, SMS**-etentjes, BTK***-vergaderingen, en wat u zich nog allemaal kan voorstellen in deze beperkte maar multifunctionele ruimte.

(**Solitair Maar Solidair-***Betere ToogKlap)

Voor het grote ruim zoeken we nog naar een stevige kachel die ergens staat te wachten om een ruim vol Vrienden, Buren en Passanten nu en dan samen te brengen en warm te houden in de kille winter, ‘t zal nodig zijn. Want vriendschap is als een boot, ge moet dat onderhouden.

Maar we hebben nog één zondag over voor november van start gaat.

Weest daarom allemaal welkom op deze

Last Call Sunday in Brussel,

met:

*Chef cuisine Phillipe Witjes, U welbekend van de film “Himselve he cooks” met de Plat du Jour. Tussen 18 en 21h.

*Combo Warmenbol stelt nieuwe opnames voor. (experimental jazz)

Tot weerziens!

Uw reporter ter plaatse,

Mme Belga