nieuws van Mme belga

Beste Mensen,

Net zoals bij de andere asielzoekers vraagt ook voor ons tijd om te intregeren in de Brusselse sociëteit, die pâte fueilleté van  alle lagen van de bevolking van deze wereld.

We zijn wel dokloos, maar we hebben tenminste een dak boven ons hoofd, de Tenace, u weet wel, dat bootje dat door België dobbert in deze woelige tijden. En we zijn al een tijdje onze lokale dakloze kwijt die deze zomer op de kaai woonde hier, nadat ze blijkbaar zijn matras op de vuilkar hebben gekieperd tijdens zijn afwezigheid. ‘t Fijn stof hebben ze niet meegenomen en hij kan ook geen aangifte van diefstal doen want illegalen bestaan nu eenmaal niet. Ik kwam hem onlangs nog tegen op straat, c’est pas facile madame, en of hij niet op de boot kon komen slapen. Neen, dat kan niet, om allerlei redenen. Hij begreep dat wel en we zijn elk onze eigen weg gegaan. Maar het voorval is de hele week door mijn hoofd blijven spoken. Er moet toch wel een oplossing te vinden zijn voor zijn probleem. Dat die oplossing vanuit de regering moet komen kunnen we voorlopig, toch zeker de eerste vier jaar, vergeten. Daar moet eerst het geld onder dak voor ze aan de mensen beginnen.

Over die oplossingen moet eens gepalaverd worden, beste mensen, en dat kan onder andere bij het Forum voor Experimentele Zaken van Diverse Aard op de Tenace, ter uwer beschikking. Ik zeg ondere andere, want er is in Brussel ook nog een gelijkaardig forum aan de gang nl het POP, het Potential Office Project dat dezer dagen experimenteert in station Congres, Pachecolaan, 40. Niet alleen een prachtig station uit de jaren ’50, maar ook een laboratorium voor nieuwe concepten. Een project uit de schoot van Recyclart. Open van maandag tot vrijdag tussen 8u en 18u, nog tot 5 november. Met gratis koffie. Ga er eens uw licht opsteken en doe de groeten van de Tenace.

En dan zondag op den boot :

*Als entrée, de Plat du Jour, tussen 6 en 9pm. Garant voor gezond, lekker en goedkoop. 6 euro of afwassen.

*Soirée Vinyl

Les pépites vinyls d’Oncle Maupin, des faces entières de disques curieux, surtout musique traditionelles d’Afrique et des îles Brittanique et puis qq trucs dansants de ces pays-là aussi.

Voilà, et pour les Flamands là-même chose, want eendracht maakt kracht!

See you on Sunday, sweeties.

Mme Belga,

Dd concierge en reporter ter plaatse