Journal Tenace 17/05/2019

(version francophone en bas)

Ahoi,

Goed nieuws: na 5 jaar zagen gaat eindelijk de brug naar de Antwerpse stadshaven open voor Boot Tenace! Zondag 19 mei rond 17.30u meren we af in Rupelmonde voor Antwerpen, aankomst rond 20u, HiHo!

De eerste aflevering van de historie Randgemeente gaat dus van start. Daarvoor gaan we fusioneren met de gemeente Stormkop, een dorp in de stad Antwerpen waar kinderen de baas zijn.
Omdat we tot voor een paar dagen in het ongewisse waren of het daar kon doorgaan of niet ligt onze planning nog overhoop, maar we laten u asap weten hoe het zit.
Hou alvast uw agenda vrij voor het festival van Zeebonken en Scheldejutters aldaar tussen 5 en 9 juni, Boot Tenace is ook van de partij met een eerste opstelling van de Randgemeente.

En wat staat er op het programma voor de rest van de zomer?

Op 10 juni meren we af voor Brussel, waar we als Randgemeente fusioneren met de gemeente Allee du Kaai in hartje Brussel, en waar er verder wordt gebricoleerd aan Randgemeente dat beetje bij beetje een zwervend vakantiedorp gaat worden deze zomer.

Na Brussel (8juli) trekken we verder naar Clabecq (Tubize) en fusioneren we met Clabish , een botendorp net over de taalgrens waar we de Randgemeente verder fine-tunen zodat we helemaal klaar zijn voor…

De Vakantie!!!

Tussen 28 juli en eind augustus gaan we met de Randgemeente cruisen in Henegouwen, een onbekend en dus onbemind stukje België met verborgen schatten en veel ongerepte natuur.
Een vakantie zoals ge er nog nooit een hebt meegemaakt, en wij ook niet trouwens. Maar samen met u en de Tenace als bezemboot zit het er dik in dat het een zalige reis wordt. Wij zorgen voor aanlegplaatsen met kampeermogelijkheid.
De toeristische dienst van Henegouwen is alvast enthousiast over het plan.
Meer info daarover in een volgende nieuwsbrief, we houden u op de hoogte zodra we alle toelatingen binnen hebben.

Keep in touch, tot gauw!

Uw correspondente ter plaatse,
Mme Belga

————————————————————————————————————————

FR

Ahoy,

Bonne nouvelle: après cinq ans de Kafka le pont qui mène au port d’Anvers, enfin ouvert pour Boot Tenace!

Dimanche 19 mai vers 17h30, amarrage à Rupelmonde pour Anvers, arrivée vers 20h00, hiho!

Le premier épisode de l’histoire de Randgemeente commence donc. Pour cela, nous allons fusionner avec la municipalité de Stormkop, un village de la ville d’Anvers où des enfants sont en charge. Parce que nous étions insûr de l’autorisation jusque avant-hier, notre planning est bouleversé, mais nous vous le ferons savoir dès que possible. Gardez votre agenda libre pour le festival de Zeebonken et de Scheldejutters, du 5 au 9 juin, Boot Tenace est également présent avec une première formation de la Randgemeente.

Et qu’y a-t-il au programme pour le reste de l’été?

Le 10 juin, nous amerrons devant Bruxelles où, en tant que Randgemeente, nous fusionnerons avec la municipalité d’Allee du Kaai au cœur de Bruxelles, où Randgemeente deviendra progressivement un village de vacances itinérant.

Après Bruxelles (8 juillet), nous continuerons jusqu’à Clabecq (Tubize) et fusionnerons avec les Clabish, un village situé juste de l’autre côté de la frontière linguistique, où nous ajusterons la Randgemeente afin d’être prêts pour…

Les vacances !!!

Entre le 28 juillet et la fin août, nous ferons une croisière avec le Randgemeente dans le Hainaut, une partie inconnue et donc mal aimée de la Belgique avec des trésors cachés et une nature en abondance.
Des vacances comme vous n’en avez jamais eues auparavant, et nous non plus. Mais ensemble avec vous et le Tenace en tant que bateau communal, il est fort probable que ce sera un voyage merveilleux. Nous fournissons des places d’amarrage avec des installations de camping.
L’office du tourisme du Hainaut est déjà enthousiasmé par ce projet.
Plus d’informations à ce sujet dans un prochain journal, nous vous tiendrons au courant dès que nous aurons reçu toutes les autorisations.

Keep in touch, à bientôt!

Votre correspondente surplace,
Mme Belga