Journal Tenace 30/08/2017

(version francophone en bas)

Beste Vrienden,

Eerst en vooral een dikke merci voor al de medewerkers/deelnemers aan de eerste try-out produktie van Reizen Kontiki: Trippelmonde. Reislijder is a hell of a job maar dank zij uw gezelschap was het een superfijne ervaring die smaakt naar meer van dat soort Experimentele Zaken!

Maar ter zake nu. Heden maakt de Tenace zich klaar om te vertrekken naar Charleroi.

Daar zullen we, samen met Vrienden, Buren en Passanten het feest van de Pardon voorbereiden en vieren. De Pardon is een traditie in Marchienne waarbij de boten zich eind september verzamelen om gezegend te worden. Dikke flauwekul, zal u zeggen, daar geloof ik niet in. Maar ik zeg: baat het niet dan schaadt het niet. Ge kunt nooit genoeg gezegend worden in het leven en een boot zeker niet. Iets of iemand zegenen is erin geloven, en dat doet deugd. Zo’n boot voelt dat, en daarbij, dan is onze Willy ineens meegezegend, voor de veiligheid. En de militairen die daar rondlopen ook, voor de zekerheid. En daarbij, heel Marchienne-au-Pont zegent mee, is ‘t niet in de kerk dan in ‘t café.

We gaan dus voor de eerste keer de Pardon meemaken en daar kijken we echt naar uit. Reizen Kontiki broeit op een plan om u mee te nemen. Keep in touch en u blijft op de hoogte.

Maar eerst maken we een pit-stop van donderdag tot en met Zondag in Brussel, bij onze vrienden van Allee du Kaai recht tegenover Tour en Taxis aan de Havenlaan.

Donderdag/Jeudi 31 augustus/août in Brussel

Radio Panik

met performances van Kanker Kommando, Alert Niveau 5, Marica Takino, Ben Bertrand en Alex Beaurain.

vanaf 19u.

Er is ook een plat du jour voorzien, vegetarisch (7euro).

See You Soon!

Uw correspondente ter plaatse,
Mme Belga

————————————————————————————————————————

FR

Chers Amis,

Merci à tous qui ont collaboré/partagé au premier essai de Reizen Kontiki: Trippelmonde, voyage piéton de Chateau Nord (Anvers) au Tenace à Rupelmonde. Quel plaisir de voyager avec une compagnie exquise comme vous! Cela donne envie d’inventer d’autres voyages experimentals, on y pense.

On prepare le Tenace pour un nouveau voyage qui va nous naviger vers Marchienne-au-Pont à Charleroi. Là, on va préparer avec et partager le Pardon.

Le Pardon est une fête traditionnel à Marchienne au fin de septembre qui réunit les bateaux pour être benit. Du quatsh tu dit? Moi je dis: c’est pour le bien du monde, ça n’abîme personne et c’est bon pour un bateau d’être benit. Ca veut dire qu’on y croit et un bateau, certainement un bateau comme le Tenace apprecie ça.

Et au même fois aussi Willy, notre chat sera benit, pour la sécurité. Et aussi les militaires qui patrouillent là seront benit, pour la certitude. Et tout le monde à Marchienne sera benit, soit par le curée, soit dans les cafés.

C’est notre premier Pardon et on va le partager avec des Amis, des Voisins et des Passants. Et avec vous on espère, Reizen Kontiki y en travaille.

Mais d’abord on fait un pit-stop à Bruxelles chez nos amis d’Allee du Kaai en face de Tour et Taxis, Havenlaan et Radio Panik vient nous joindre le Jeudi! (voir l’annonce en haut)

Keep in touch et à bientôt!

Votre correspondente surplace,
Mme Belga