Journal Tenace 20/04/2017

(Version francophone en bas)

Dag beste Bootvrienden,

Ik weet het, weinig nieuws gekregen over de Tenace tussen Zalig Kerstmis en Vrolijk Pasen. Dat komt omdat de boot na de zomer-, werf- en andere avonturen voor een welverdiende winterslaap was ondergedoken in het lieflijke Rupelmonde.

Maar nu de bloemetjes fluiten en de vogeltjes ontluiken kriebelt de Schelde aan de buik van de Tenace en is ook het boordvolk weer wakker. Rust roest en dat geldt zeker voor een boot. Tijd dus om de trossen te lossen en onze ontdekkingsreis door België verder te zetten.

Vanmorgen zijn we uit Rupelmonde vertrokken en nu onderweg naar Brussel, waar we tot 7 juli aangemeerd zullen zijn bij Allée du Kaai aan de Materialenkaai in Brussel. (toestand.be)

Deze zaterdag, 22 april, is het daar opendeurdag, Allée du Kaai Journée vanaf 14u(zie FB).

Ook de Tenace zal daar zijn deur openzetten voor oude en voor nieuwe Vrienden en ge zijt allemaal van harte welkom om kennis te maken met onze nieuwe tijdelijke Buren en Passanten. Ons programma in Brussel begint op 7 mei, maar nu zaterdag geven we al een voorsmaakje van wat er on stage te gebeuren valt. Zoals het een Antwerpenaar betaamt pakken we uit met een Antwerpse groep.

Whale Consort (20u)
atmospheric jazzdada

naar goede traditie voorafgegaan door een heerlekkere Plat du Jour.(18-21u)

We kijken er naar uit om u allen weer te zien!

PS. Uitschrijven nieuwsbrief kan per kerende mail.

Taalgrenstaalgrenstaalgrenstaalgrensfrontièrelinguistiquefrontièrelinguistique

FR

Bonjour chers Amis du Tenace,

Plus de nouvelles du Tenace entre Joyeux Noël et Joyeuses Pâques, je sais. C’est parce qu’après tous les aventures d’été et des chantiers le Tenace est tombé dans un sommeil hibernale bien gagné au paisible endroit Rupelmonde. Mais lorsque les oiseaux commencaient à chanter dans les bois et l’Escaut grattait le ventre du bateau on est tous bien reveillé et plein d’envie de repartir à la découverte de la Belgique.

Ce matin on est débarqué pour Bruxelles, jusqu’au 7 juillet on est amaré au Quai des Materiaux, chez Allée du Kaai. Ce samedi 22/4 il y a là Allee du Kaai Journée, porte ouverte toute la journée.(voir FB Allée du Kaai Journée (14-22u).

Notre programme à Bruxelles commence le 7 mai, mais ce samedi 22 on ouvre aussi la porte pour des Amis anciens et nouveaux. Vous êtes tous bienvenues de venir faire connaissance avec nos Voisins temporaires et les Passants làbas.

Pour ce samedi on a amené des musiciens d’Anvers pour vous

Whale Consort (20h)
atmospheric jazzdada

Mais pas avant avoir dégusté le Plat du Jour traditionnel délicieux.(18-21h)
Nous nous réjouissons de vous voir à nouveau tous!!!

PS. Décrire du journal Tenace par renvoyer ce mail.