Journal Tenace 23/06/2016

(version français en bas)

Hallo België,

Het klikt tussen de Tenace en de Brusselse kanaalzone. Nog maar 2 fietsen gepikt en een hoop interessante experimenten on stage die in aanmerking komen voor export. De import uit Antwerpen gelost. I hate Camera en Capsule werden al door het Brusselse publiek in de armen gesloten en volgende (laatste) zondag is het de beurt aan Apocalypso Trio.

Zo trekt Tenace ABC-Lines, Import/Export Experimentele Zaken van Diverse Aard zich stilaan op gang. Een Convoi Exceptionnel met uitzonderlijke lading aan boord, zoals oa de plaat Tenace on Tour die op ruime belangstelling mag rekenen en hier haar weg al heeft gevonden naar de betere platenzaak.

Maar er is ook onrust aan boord. Want er gaan geruchten dat een obscuur Molenbeeks gezelschap zijn zinnen heeft gezet op de Tenace. Uit goede bron vernamen wij dat er deze vrijdag een aanval wordt gepland op onze boot. De verdediging wordt dus in staat van paraat gesteld. Er wordt een grote ketel toverdrank gestookt en de Willy wordt dagelijks getraind in krabben en bijten. Haha, we zullen ze een lesje leren, die piraten! Het schijnt dat ze goed bewapend zijn met muziekinstrumenten, wel, dat willen we dan wel eens zien. Zoals ze in Brussel zeggen: Nei zeiker!, of Non peut-être!, wat in beide gevallen ja betekent.

Het laatste weekend van de Tenace in Brussel belooft dus pittig te worden. Niet te missen:

Vrijdag 24 juni va 19u
Attaque van
Collectief Le Lac

die van plan zijn de Tenace te veroveren met een orgie en concerts sauvage zoals ze dat noemen.

Dat willen we nog wel eens zien. Talrijke opkomst gevraagd ter verdediging!!!

Zaterdag 25 juni va 20u
Soirée Cinema Nova
Open Screen + Oncl’ Guillaume

Zondag 26 juni
va 18u Plat du Jour
20u Apocalypso Trio versus Les Filles de Hirohito

Eindelijk een akkoord tussen Vlamingen en Walen, vive la Belgique!

Volgende week afvaart voor een nieuw avontuur: Charleroi!

Uw plaatselijk verslaggever,
Mme Belga


FR

Bonjour la Belgique!

Ca marche bien entre le Tenace et Bruxelles-Canal! 2 vélos piqués seulement et un tas d’experimentations interessantes sur scène, valables à l’export. Déchargé aussi, l’import anversois. I Hate Camera et Capsule ont été bien acceuillis par le public bruxellois, et ce dimanche (le dernier!) C’est le tour d’Apocalypso Trio.

Alors que le Tenace ABC-Lines, import/export des Affaires Experimentales de Sortes Diverses se met en route, le vinyl Tenace on Tour est considéré ici comme un article import-ant.

Cependant, une rumeur nous inquiète. Une source fiable nous annonce une attaque du Tenace par une obscure compagnie de Molenbeek. Nous préparons donc notre défense: nous brassons un gros pot de Toverdrank (potion) et nous entraînons Willy le chat à mordre et à griffer! Ah! non peut-être? on va leur donner une bonne leçon, à ces pirates! On dit qu’ils sont bien armé d’instruments… On veut voir ça!

Un weekend de bataille est attendu, avec

Vendredi 24 juin ap de 19h
Attaque du
Collectif Le Lac

qui veut conquérir le Tenace pour y organiser une orgie et des concerts sauvages. On verra…

Samedi 25 juin
20h Soirée Cinema Nova
Open Screen + discs par oncl’ Guillaume

Dimanche Finale 26 juin
18h Plat du Jour
20h Apocalypse Trio versus les Filles de Hirohito

Enfin un accord entre les Flamands et les Wallons, vive la Belgique!

La semaine prochaine: démarrage pour Charleroi.