Journal Tenace 24/02/2016

(version français en bas)

Dag Vrienden van de Tenace,

Na een fijne zondag in goed gezelschap, lekker eten en een gebloemde streep muziek door Two Lips breken de laatste dagen aan van de crowdfundung campagne op www.ulule.com/tenace-on-tour

En we hebben heel goed nieuws: het streefbedrag om de Tenace op de werf te krijgen is dank zij al die wilde weldoeners gehaald!!

Wij slaken een zucht van verlichting en proberen de werf in Rupelmonde vast te leggen voor april.

De campagne loopt nog tot vrijdag. Onze boot, de verpakking, kan worden opgeknapt en al wat er nu nog bijkomt kunnen we besteden aan de vracht voor deze zomer: de Tenace on Tour plaat met alles erop en eraan en Import/Export Experimentele Zaken van Diverse Aard langs de ABC-line: Antwerpen (mei), Brussel (juni) en Charleroi (juli).

En als de 120% bereikt wordt kan er met de tewaterlating zelfs een vet feestje af voor al wie ons gesteund heeft! Dus al wie nog mee wou investeren in een Tenace mèt inhoud: doen!! In uw eigen belang.

Maar er is ook minder goed nieuws: we mogen op deze lokatie hier aan de Elzasweg, aan de entree van onze thuishaven, geen optredens meer organiseren omdat het hier industriegebied is. En als er iets gebeurt, wie is er dan verantwoordelijk, Madame? Wij vragen ons af wie er verantwoordelijk is dat er niks meer mag gebeuren. Alsof wij zelf en al het schoon volk dat op de Tenace komt niet op ons eigen kunnen passen!

We zijn dus weer dokloos, maar geen paniek: waar een wilde is, is een weg.

In afwachting gaan we door met een nieuw experiment waarvoor we graag een redactieteam zouden bij elkaar krijgen: een Daklozenkrant met kwaliteitsinhoud, alleen te verkrijgen bij daklozen en refugees. Daarvan zouden we in mei een proefnummer willen lanceren. Voor wie geïnteresseerd is om zoiets mee op poten te zetten is er zondag tussen 14-18u een open vergadering op de Tenace hier aan de Elzasweg.

Breinstormen over een nieuwe Daklozenkrant op een dokloze boot: als u dat iets zegt kom dan af.

Er wordt tussen 18-21u souper voorzien in de kombuis.

Keep in touch, we houden u verder op de hoogte van de vlottende zaken!

Uw verslaggeefster ter plaatse,

Mme Belga


————-frontière linguistique————–


Bonjour amigos!

Après un Dimanche charmant en bonne compagnie, et un excellent repas dans le bain fleuri du concert de Two Lips, viennent maintenant les derniers jours de la campagne de crowd-funding sur www.ulule.com/tenace-on-tour

Et on a des bonnes nouvelles : grâce au soutien de tout ce beau monde pour le Tenace on a atteint la somme prévue pour l’entretien du bateau au chantier naval !!!

On se sent très soulagé ici et on essaye maintenant de prendre rendez-vous au chantier de Rupelmonde en avril.

La campagne finit le vendredi 26 fevrier à 23.59h. Le Tenace et l’emballage de notre projet sera alors arrangé et tout ce qu’il y a en plus pourra être investi dans le contenu du Tenace cet été:Import/Export des Affaires Expérimentales des bazards de toutes sortes sur la ABC-line: Anvers (mai), Bruxelles (juin) et Charleroi (juillet) et le lancement du disque Tenace on Tour en Belgique.

Et si on atteint 120% de la somme on offre une grosse fête pour tous les donateurs au relancement du Tenace!!! Alors à ceux qui veulent encore investir dans le Tenace un bon conseil: faut le faire! Dans ton propre interêt.

Il y a aussi des nouvelles moins bonnes. L’autorité du port nous interdit d’organiser des concerts à l’emplacement où on est: à l’entrée du port au Elzasweg car c’est une zone industrielle ici.

Et qui est responsable quand quelque chose se passe, Madame ?

Madame pense qu’elle et le beau monde qui visitent le Tenace sont responsables d’eux-même et se demandent qui est responsable quand plus rien ne peut encore se passer ?

Enfin, le Tenace sera de nouveau SDF. Pas de panique, on trouvera un autre coin maritime quelque part.

Entretemps on continue les expérimentations. Ce dimanche il y a une réunion ouverte à proposd’un magazine SDF avec un contenu de qualité qui sera uniquement distribué par des SDF/réfugiés. On essaie de composer une équipe qui peut produire ça. Tous ceux qui sont interessés sont bienvenus au Tenace dimanche 28/2 entre 14-18 pour un brainstorm.

Numéro d’essai prévu en mai.

La cuisine sera ouverte 18-21h.

Keep in touch, à suivre, on vous tient au courant!