nieuws van/des courants de mme Belga

(Version français au-dessous)

Gegroet,

Met het verslag over Gent kunnen we kort zijn. Vree wijze stad, echt waar, met veel Experimentele Zaken maar ook voldoende fora daarvoor. De Tenace heeft daar gelegen in een context van good old style: een verlaten industriekade in afwachting van een nieuwe bestemming, maar de zuigkracht van de Gentse Feesten hebben het bootgebeuren compleet overschaduwd. Toch hebben we kennis kunnen maken met DOK, Cirq, De Wolven van La Mancha, Stand Up and Deliver etc., allemaal interessante fora waar we in de toekomst graag willen mee samenwerken.

En met een handvol vrienden en passanten hebben we afscheid genomen van Gent onder begeleiding van Hot Stomp de Gand en een ondergaande zon aan de waterkant. Hoe schoon kan het leven zijn, zeg!

Dinsdag zijn de 2 Willy’s de Tenace naar Brugge gevaren, voor een tussenstop van één week op weg naar Oostende.

Op zondag 9 augustus zijn we in Brugge open vanaf 14u, met weer een Cargo Cuisine als hoofdgerecht van 18 tot 21u.

Voor een life concert hebben we deze keer geen budgettaire ruimte maar we gaan wel wat experimenteren met Cinema Verniet, want de Tenace is ook eenprima lokatie voor projecties allerhande en daar hebben we nog niet veel mee gedaan op deze reis. En uiteraard bent u allen welkom om mee te spelen in de Cinema van de Tenace, Verniet uiteraard.

Maandag 10 augustus is InSein Radio onze gast in Brugge op met live radioprogramma vanaf 21u.

adres: Ter Pannestraat 3 (naast schip ‘t Salon) Brugge

Wees welkom deze zondag of maandag, en zo niet zien we u hopelijk op de Point Final van Tenace on Tour tussen 15 en 31 augustus: het Zeetje! Daar zullen we dan aanmeren in het Vuurtorendok, vlakbij het strand.

Volgende keer meer nieuws hierover, maar voor deze week wensen we u in elk geval nog een super summertime!

Vanwege uw reporter ter plaatse,

Mme. Belga

PS. Wie Tenace on Tour van A tot Z wil meemaken, kan nog tot 31 augustus inschrijven een genummerd en gepersonaliseerd exemplaar van de vinyl Tenace on Tour die begin 2016 uitkomt aan de voordeelprijs van 20 euro! Voor die investeerders binnen Tenace on Tour wordt er namelijk een specialleke van gemaakt, het zijn tenslotte durfkapitalisten.

Inschrijven voor die specials kan op de Tenace of via overschrijving op reknr VZW Rotakt BE35 9795 9613 6137 (tot uiterlijk 31 augustus). Vergeet niet de vermelding ToT en uw naam en adres toe te voegen zodat wij de waardebon kunnen opsturen. 

————————————————————————————————————————-

FR

Gegroet,

Nous allons être brefs avec le rapport sur Gand. Une ville géniale, vraiment, avec plein d’affaires expérimentales mais aussi les forums ajustés pour ça. Le Tenace s’est retrouvé là-bas dans un “good old style” contexte: un quai industriel abandonné, dans l’attente d’une nouvelle destination, mais l’aspiration des fêtes de Gand a complètement éclipsé le bateau. Néa Cirq, De Wolven van La Mancha, Stand Up and Deliver etc., tous des forums intéressants avec lesquels nous coopérerons volontiers à l’avenir.

Avec une poignée d’amis et de passants nous avons dit au revoir à Gand sous la direction du “Hot Stomp de Gand” et un soleil couchant au bord de l’eau. Comme le vie peut être belle, hein !

Mardi nous avions 2 willy’s sur le Tenace en naviguant vers Bruges, pour un arrêt d’une semaine sur le chemin d’Ostende.

Dimanche 9 août, nous sommes ouverts à Bruges à partir de 14h, le temps d’un Cargo Cuisine et plat du jour de 18 à 21h.

Pour un concert live nous n’avons cette fois plus aucune marge budgétaire mais nous allons expérimenter avec du Cinéma Cadeau, parce que le Tenace est aussi un endroit idéal pour toutes sortes de projection et nous n’en avons pas fait assez sur les chemins. Et bien sûre vous êtes tous les bienvenus pour jouer avec nous dans le Cinéma du Tenace, Gratuit bien sûre.

Lundi 10 août, c’est InSein Radio (Villa Bota) qui est invité à Bruges, ils diffuseront en direct sur le Tenace à partir de 21h. adresse : Ter Pannestraat 3 (près du Salon du Bateau), Brugge

Alors, Bienvenus avec nous ce dimanche ou lundi, et si on ne se voit pas, nous espérons vous voir au point final du Tenace on Tour entre le 15 et le 31 août : la mer ! Nous amarrerons dans le Vuurtorendok (Ostende), tout près de la plage.

La prochaine fois, plus de nouvelles à ce sujet, mais pour cette semaine nous vous souhaitons en tout cas d’avoir un super temps estival.

En chemin votre reporter sur place,

Mme. Belga

Qui veut faire l’expérience du Tenace on Tour de A à Z peut encore s’inscrire jusqu’au 31 août pour une copie numérotée du vinyle Tenace on Tour qui paraitra début 2016 au prix incroyable de 20 euros ! Pour ceux qui investissent dans le Tenace on Tour, il y aura un exemplaire spécial et personnalisé, ça c’est enfin du capitalisme osé.

L’inscription à cette promo spéciale se fait sur le Tenace ou via un virement à Reknr VZW Rotakt BE35 9795 9613 6137 (jusqu’au 31 août minuit !). Ne pas oublier la mention “ToT” et votre nom et adresse afin que nous puissions vous envoyer le coupon.