nieuws van/ des courants de Mme Belga

(Version français au-dessous)

Hallo,

De Tenace lag er vorige week wat beteuterd bij in het afgelegen Handelsdok, want het bootgebeuren verdween helemaal in de plooien van de Gentse Feesten en ook het nabijgelegen DOKcollectief was de hele week gesloten. Een beetje in mineur dus, of zijn het de eerste kiemen van heimwee naar onze thuishaven die een domper zetten op de feestvreugde?

Om Gent in zijn “normale” doen te leren kennen blijven we nog een weekje langer, tot en met 2 augustus.

Zo leren we ook DOK (www.dokgent.bekennen een beetje verderop, een werkplek voor verpozing en creatieve manoeuvres, dat bol staat van inspirerende initiatieven. Zo kan het dus ook, Haven van Antwerpen, in plaats van uw tijdelijke leegstand dicht te plamuren zoals nu, geef een beetje creatieve ademruimte aan uw stad!

Dit weekend dan voor de laatse keer in Gent, Handeldok, onder de gele kraan:

Open vrijdag, zaterdag en zondag va 18u met Cargo Cuisine tot 21u

Zondag 20u
live: Hot Stomp de Gand

met Mo Vleeshouwers aan de sologitaar en Jonathan Manes aan de ritmegitaar/zang.

Bij DOK verderop is het de hele zondag rommelmarkt, een uitstekende combinatie met een bezoekje aan de Tenace dus!

We hebben ook een nieuw speeltje: een electronische lichtkrant waarop litteraire talenten zich het hele weekend kunnen oefenen in de woordkunst, word-jockeys zijn van harte welkom!

Volgende halte van Tenace on Tour: Brugge.

PS.

Beste lezer, wist ge dat ge iemand een groot plezier kunt doen? Het is al een tijdje geleden maar ik heb het u nog niet verteld, nl. dat we onderweg een ongeluk hebben gehad: we hadden motorpanne in La Louvière maar konden gelukkig de boot naar de kant manoeuvreren. Een onzer matrozen was overijverig en sprong van boord om de touwen aan te nemen. Hij is verkeerd gevallen en heeft daarbij zijn beide voeten gebroken. Fredje ligt nu al een paar maanden te revalideren in het verre Spa. Ik denk dat een kaartje hem echt wel plezier zal doen, met de groeten van de Tenace. Zeus zal het goedvinden en u als beloning beschermen tegen watersnood, nat of droog. Adres: Fred de Diefbach, Les Heures Claires (chambre127), Av. Reine Astrid 131, 4900 SPA.

———————————————————————————————————————–

FR

Hallo,

Le Tenace se trouve encore à Gand dans le Handelsdok. Le site ici était assez désolat la semaine passé à cause des Gentse Feesten qui se deroulaient dans le centre ville. Afin de faire connaissance de Gand dans un état “normale” on a décidé de rester encore une semaine en plus. Aussi pour faire connaissance avec DOK, un collectif à côté qui se propose comme ateliers de loisirs et des manoeuvres créatifs, mais qui était fermé à cause des Gentse Feesten la semaine passé. Découvrez les sur www.dokgent.be. Une collectif trés inspirant!

Alors,ce dernier weekend le Tenace vous accueille le vendredi,samedi et dimanche ap de 18h;

La cuisine est ouverte 18-21h.

Dimanche à 20h

live: Hot Stomp de Gand

avec Mo Vleeshouwers (sologuitare) et Jonathan Manes (ritmeguitare/vocales)

Et en plus il y a un grand marché de puces chez DOK, un peu plus loin. Parfait à combiner avec une visite au Tenace alors!

Il y a aussi un nouveau jouet au Tenace: un téléscripteur! Ceux qui veulent se traîner comme word-jockey sont bienvenus!

Suivant arrêt du Tenace à Bruges.

PS. Un petit effort pour faire qqun un grand plaisir: je vous ai pas raconté déjà, mais qq semaines passé le Tenace est tombé en panne à La Louvière. Heureusement on a pu manoeuvrer le bateau à côté, mais en ammarant un de nos matelôts est sauté trop tôt au quai et a cassé ses 2 pieds. Fred est déjà qq mois en revalidation à Spa. Je crois qu’une carte lui fera plaisir et lui donnera du courage. Avec un salue de Tenace. Zeus sera content et vous protègera contre l’inondation et le soif.

Son adresse: Fred de Diefbach, Les Heures Claires (chambre 127), Av Reine Astrid 131, 4900 SPA.