nieuws van mme belga

Gegroet Wereldburgers in België!

Hier in Brussel leert ge een andere taal spreken : ge begint in het frans, mengt het met nederlands, stoemelings een scheut engels erbij en voor ge ‘t weet verstaan ze u. Ook aan die mengelmoes van culturen worden wij gewend. Brusselaars, Roemenen, West-vlamingen, Fransen, Limburgers, Turken en Chinezen, dat loopt hier allemaal door elkaar. Men kan zich hier wel degelijk een wereldburger wanen. En internationale betrekkingen aanknopen met de buren verderop. De bank delen met een Griek en een Ganees. Marrokaanse soep eten en voor dessert een Brusselse wafel. Afgezien van wat wederzijdse wrevel hier en daar is dat toch ook een rijkdom.

Wat nog altijd voor het meeste overlast zorgt is het verstikkende verkeer in Brussel. Dat bezet bruggen, snijdt wijken middendoor, maakt slachtoffers en stinkt dan ook nog eens erbij. Pure terreur, deze inwijkeling.

Ondertussen is het zo goed als zeker dat de Tenace in Brussel kan overwinteren op de Akenkaai. We zijn nog zeker de hele maand oktober open, elke vrijdag en zaterdag voor de infobar Titanic van 18u tot 22u, waar u terecht kan met vragen, ideëen, voorstellen, toogklap etc., en elke zondag voor culinaire en muzikale experimenten.

Deze zondag :

*Plat du Jour vanaf 18u
*20.30u David Chazam uit Brussel. Ex-futur pop star (electronic,lounge,experimental, mental)
*21.30u Dj‘s Peacock and Squeaky uit Berlijn.

A vous, tot zondag