nieuws van mme Belga

Gegroet Companen,

Reizen is ontdekken, en we zijn nog lang niet uitontdekt in Brussel/Brxl.

We verkennen Brussel met mondjesmaat, curieus naar elke hoek van de straat. Zoveel werelden lopen hier door elkaar dat ge er tureluurs van wordt, een jet-lag hebt van wijk tot wijk. Hier kruisen de culturen zich, soms rakelings, soms bonk opeen. Brussel heeft woelige hotspots waar ge ogen op uw rug moet hebben maar evengoed zijn er oases van convivialiteit waar ze het doorhebben : we kunnen beter accorderen l’un à l’autre want we zullen moeten wennen aan een wereld van verandering.

Er is geen weg terug naar het dorp dat de stad ooit was maar er is wel een weg heen naar een dorp dat ooit een stad was. En zo ziet ge hier in Brxl al die kleine initiatieven die, de een al ludieker, artistieker en/of socialer als de ander, experimenteren met nieuwe vormen van convivialiteit. Met het kleinste gemeen veelvoud zoeken naar de grootste gemene deler : een leven dat voldoening schenkt aan wie het toebehoort.

Ter zake nu. We hebben minimaal promo gemaakt voor het bootgebeuren in Brussel : er zijn 4 posters op toernee gegaan door de stad en er zijn 2 estafette-flyers Brussel ingestuurd: 1 via een dakloze en 1 via een stadsboer. Toch mochten de muzikanten ook vorige zondag weer op een enthousiast publiek rekenen en natuurlijk, dat doet ons hartje deugd. Daarom presenteren we Brussel deze zondag tussen al die biodiversiteit van Brxl, het midden van België/la Belgique, het hartje van Europa eens eigen volk op de Tenace.

Deze zondag dus:

*Plat du Jour : met Sofie en Fabrice aan de kombuis. Tussen 18 en 21h.

*21h Capsule

Onze eigenste bootband stelt nieuw materiaal voor.

We hopen dat U erbij zal zijn!

Uw correspondente,

Mme Belga

Ps. Hou er rekening mee dat de grootste terrorist van Brussel, de auto, zondag niet wordt toegelaten in het centrum. De Tenace ligt aan de Akenkaai/Quai des Péniches, op 10 min wandelafstand van de Gare du Nord.

Wie vroeger komt kan ook nog genieten van Festival Kanal/Playground, installaties en activiteiten in de Kanaalzone dit weekend.