Nieuws van Mme Belga

Gegroet Copains en Convoigenoten,

Brxl les Bains, ook al is het zand al op één duin geveegd wat verderop, het blijft toch een beetje nazomer strandsfeer hier op de Quai des Péniches waar er geflaneerd wordt met schoon weer en de boterhammetjes ‘s middags worden geconsumeerd op de trappen van de aanlegkaaien.

Brussel bruist, en dat kan ook niet anders in een stad waar tientallen kulturen elkaar kruisen. We hebben nog veel te ontdekken in Brussel, dus we denken eraan om een plaats te vinden om hier te overwinteren met de Tenace. Zo kunnen we van hieruit vertrekken voor het tweede deel van Tenace on Tour volgende lente en heeft Antwerpen nog even tijd om een plaatsje voor ons te reserveren in onze thuishaven na de Tour. We hebben het Stadsbestuur gevraagd om buiten de commerciële-, woon- en toeristenboten en jachthavens ook ruimte te voorzien voor sociaal-artistieke activiteiten in de oude dokken, die zoals u wel of niet weet voortaan door de stad worden beheerd in functie van waterwonen en -recreatie.

Ondertussen begint de Beau Monde van Brussel stilaan zijn weg te vinden naar de Tenace en mochten we hier al heel wat enthousiaste bezoekers ontvangen. Zoals overal tot hiertoe accorderen we ook goed met de Buren, een belangrijk onderdeel van de Tour en van de Convoi en general. Omdat het geen leven is als ge niet goed overeenkomt met de Buren. Een kopje suiker (ont)lenen bij de Buren moet ten allen tijden mogelijk blijven, vooral in tijden van crisis is het belangrijk om de relaties te verzoeten met de naastbestaanden, de Voisins. Solitair en solidair, het zijn geen contraire begrippen maar complementair.

Copains, Buren en Passanten die samen iets maken van de circumstances, de gegeven omstandigheden, ziehier de Belgen die wij ontmoeten onderweg met het Forum voor Experimentele Affaires van Diverse Soort langs de kaaien van België.

Zoals deze week :

Vrijdag- en zaterdagavond van 18 tot 22h : Bar-Info

Zondag 14 september

*Plat du Jour : tussen 18 en 21h vegetarische plat voor prix modeste.

*Guillaume Maupin, 20h, eigenzinnig folk, zoals wij Belgen.
*Mr. K en Mr N met Buni Lenski, 21u : een op en top Belgisch combo samengesteld uit Luikse, Brusselse en Antwerpse muzikanten.

Zondagse convivialiteit op de kaai van Brussel dus, en dat ge welkom zijt!

Mme Belga, reporter au quai