nieuws van mme belga

Allo Hallo!

Er is goed nieuws en er is slecht nieuws. Het goede nieuws is dat de Tenace ook in Brussel warm onthaald wordt. Vrijdagavond kwamen al de eerste buren en passanten kennismaken en zondag bleek dat Radio Trottoir voor een efficiente communicatie zorgt. Beter dan de Affiche on Tour die we hadden bedacht om promotie te maken : een artisanale poster die elke week op een andere lokatie hangt. Na 1 week bleken er al 2 van de 4 foetsie te zijn. Vandalen of collectionneurs?

In elk geval wordt dit experiment in deze fase als niet geslaagd geklasseerd. Een volgend experiment is de estafette-flyer: een artisanale houten flyer, type “gueule de bois”, te groot om in broekzak of portefeuille te steken maar groot genoeg om door te geven. We laten u nog weten hoe dat loopt.

Het slechte nieuws is dat de Tenace na onze stop in Brussel dokloos is. Het plan om naar Antwerpen terug te varen om te overwinteren zal moeten herzien worden omdat de haven ons geen ligplaats kan/wil aanbieden. Officieel wordt het MadrasTerras dit najaar afgebroken en de zuidkaai van het Houtdok wordt vernieuwd. In afwachting van wat er door het College van Burgemeester en Schepenen van de Stad Antwerpen beslist wordt omtrent het vrij van scheepvaart maken Lobroekdok, kunnen wij geen U geen ligplaats aanbieden in de Haven van Antwerpen, schrijven ze. Dus zullen wij een aanvraag richten aan het College van Schepenen en als we dan weer nul op het request krijgen dan zullen we zelf een College van Schepen moeten beginnen om te overleggen wat een vervolg kan zijn op het bootverhaal. Antwerpen is tenslotte onze thuishaven en wat is er nog zeker in het leven als ge daar niet meer terechtkunt als boot zijnde.

In elk geval is Tenace on Tour nog maar halfweg. Het was een schuchter begin want alles was nieuw en zonder al te veel inhoudelijke voorbereiding. Maar stilaan kennen we de kadans van het water en begint het beter te vlotten. We leerden fijne, grappige en/of getalenteerde mensen kennen en ontdekten bijoukes van lokaties. Allemaal goed voor later, ge gaat er nog van horen in intieme kring. Intieme kring, daarmee bedoelen we onze Tenace on Tourleden** en onze vrienden in goede en in kwade tijden. Les copains, quoi. Uiteraard willen we vermijden dat projectontwikkelaars die bijoukes gaan exploiteren, want zo gaat het gewoonlijk: artiesten, goe volk en arme mensen maken het gezellig onder elkaar en daar zijn ze met hun perfect uitgetekende plannetjes voor dure loften en luxe jachthavens. ‘t Zal niet waar zijn deze keer, toch niet wat ons betreft.

Maar ter zake. Deze week Tenace on Tour in Brussel/Bruxelles aan de Akenkaai/Quai des Péniches, vlakbij het noordstation en rechtover Thurn and Taxis.

Vrijdag 5 september om 20.30h

*Why the Eye

Homemade instrumenten and outfits. Iets om naar te luisteren en te kijken dus. Met onder meer Damien, drummer en bezielend lid van The Wild Classical Music Ensemble die in de zomer van 2012 een memorabel concert hebben gegeven op de Tenace. Dat belooft dus!

Zaterdag 6 september van 18h-22h

InfoBar : Vrienden, Buren en Passanten bienvenues aan de comptoir van Bar Titanic.

Zondag 7 september :

*Plat du Jour door Mme Belga (6euro) 18h-21h

*Frans Van Isacker en Elko Blijweert (20h) gaan iets experimenteel doen.

So long!

MmeBelga, uw plaatselijk verslaggeefster.

**Lid worden kan uniquement live op de Tenace zelf, want ge kunt geen lid zijn als ge het niet zelf hebt meegemaakt. Voor een contributie van 6 euro in baar geld of goud krijgt u de lidkaart toegestuurd van onderweg/en chemin.