Nieuws van Mme Belga

Waarde Landgenoten en Passanten,

Een goede raad aan Bart De Wever : Hou dat Wallonië nog maar efkes bij, want zo te horen hebben we daar nog het laatste niet van gezien. Er zit potentie in dat Belgïëdeel, en warmhartigheid.en humor. We hoorden hier op de Tenace en op de buurboot “le Legia” al keigoeie muzikanten bezig die, geprogrammeerd of niet, ons van onze stokken speelden en we hebben nog goed gelachen ook. Hier hebben ze wat wij in Vlaanderen vaak missen : plus d’aiaiai, quoi. Want d’accord, Vlaanderen wordt misschien(?) rijker indien onafhankelijk, maar wat zijt ge met een volle portemonaie als ge er niet meer kunt mee lachen? En waar zit rijkdom, in ons hart of op onze bankrekening?

In elk geval, die van Rotakt Records zijn hier op de Tenace in Luik al goed bezig geweest met muzikanten te mixen uit Vlaanderen en Wallonië en werkelijk, het werkt en er komt geen taalgrens aan te pas. ‘t Is soms wel wennen met die Walen. Ze zeggen het ‘t niet als ze komen of ze komen niet als ze ‘t zeggen. Maar ‘t komt altijd (meestal) wel au quai. Voilà. België heeft wel degelijk perspectief, maar ge moet het mixen zoals Rotakt doet. De een speelt in op de ander en zo spelen wij met elkander.

Ondertussen proberen wij ook de Willy, onze rosse boordkater met één oog, het concept van Tenace on Tour uit te leggen. Er is hier namelijk sinds gisteren een Waalse poes binnengeslopen en die zit al de hele tijd bang onder de vloer. Omdat de Willy de macho uithangt tegen haar. ‘t Is nieuw voor de Willy, zo’n Waalse poes. Hij is niet contraire maar kijkt uit zijn dop voor hij rendez-voust met die Waalse poes.

Gisteren zijn we gaan scouten in Charleroi voor een aanlegplaats rond 9 augustus. Si Dieu le veut blijven we daar tot eind van de maand. En anders ook, want we hebben daar plannen. We hebben namelijk een reisbureau ingeschakeld om U als gids te dienen tijdens een safari door Charleroi. Nicolas, multiple personality, laat U alle hoeken van Charleroi zien, schoon van lelijkheid. Om U daarna veilig weer naar de Tenace te brengen. Met als afsluiter een lekkere Plat du Jour en een goeie Mix Music, live on stage en recorded door Rotakt Records.

De eerste zondag, 10 augustus dus, is er een optreden voorzien van Valerie Solanas met Bert Lezy en zijn Waalse blaastaalkompaan Jean-Sebastien Tinant.

Opgepast : de inschrijvingen voor de safari, die ong. 6u duurt, zijn beperkt. Er snel bijzijn is de boodschap, want hij gaat met max 15 personen op pad. Wie nu te laat is heeft echter volgende weekend nog een kans. Daarover later meer. Hij vraagt 20 euro per persoon maar het is het waard. Voor meer info over Charleroi Adventure en inschrijvingen op de safari verwijs ik u naar www.charleroiadventure.com.

Met de groeten van de Tenace.

Maar nu zitten we nog steeds in Luik. Waar volgende zondag de Tenace on Tour weer open is voor Mix Music van Rotakt Records met vanaf 17u:

*Frans Van Isacker (sax) + Louis Frères (bas)
*Les Planches à Roulette Russe

 En een Plat du Jour tussen 18 en 21u.

Voor de laatblijvers gaat het feest verder op la Legia, twee boten verder met een jam op zijn Waals. Wij zijn daar vorige zondag aangenaam verrast, en we hopen voor u hetzelfde.

Welkom aan boord volgende zondag, geniet van een dagje Luik met als afsluiter Tenace on Tour!

Mme. Belga, uw correspondente ter plaatse.

PS. De Tenace is gelegen aan de Quai du Barbou vlakbij de Pont du Bressoux.Vraag de weg onderweg, de mensen zijn hier behulpzaam. Vanaf het station Guillemins gaan er ook bussen naar Bressoux. Te voet half uurtje op ‘t gemak.