nieuws van Mme belga

Salut les Copains te land en te water,

Incroyable mais vrai : de Tenace heeft ons veilig en wel naar Luik gebracht. Onze aankomst hier liep niet bepaald van een leien dakje maar ondertussen is alles geregeld en zitten we hier onder een parasolleke siësta te houden vlakbij het centrum van Luik, op de Quai du Barbou, een aftakking van de Maas.

Het contrast is groot met onze vorige ligplaats in Bree, met als enige soundscape het ruisen van de bomen, het geklots van het water en het geflierefluit van de vogeltjes. Dat is hier wel wat anders, met aan twee kanten van het water een drukke verkeersweg naast de kade, ja, in Luik is de auto nog steeds koning. De Willy heeft het ondertussen opgegeven. Hij beperkt zijn territorium tot de boot nu en de rest kan hem gestolen worden. ‘t Is toch alle dagen maar vechten tegen de bierkaai, heeft hij wijselijk besloten, je m’en fous.

We hadden deze keer ook een nieuwe schipper en 1ste matroos aan boord, het duo Fabrice en Marco, voormalige buren van de Tenace in Clabecq, Wallonië voor we naar Antwerpen kwamen met de boot. We hebben twee dagen gevaren op het traject Bree-Luik.

De Tenace vaart op fietssnelheid, iets om te onthouden voor wie eens met ons mee wil fietsen onderweg. Bv op het traject Luik-Charleroi langs de Maas. Is er heel mooi naar het schijnt. We dokteren hier deze weken op de Tenace wel aan een formule om dat voor u te regelen,

Onderweg is ook Emmanuel, onze stagiair-cineast, aan boord geklommen die het verslag voor u op film zal vastleggen.

Zoals overal is het onwijselijk heet hier in Luik. Wie in Antwerpen blijft raden we aan naar Café le Tour op het Noordkasteel te gaan met zo’n hitte, daar is het lekker cool onder de treurwilgen. En als ge dat doet, doe dan Thierry Piraat de groeten van de Tenace.

Morgen zal het koeler zijn volgens de weerberichten, en morgen ook opent Tenace on Tour voor het eerst de deuren onderweg. We zijn open vanaf 14u, er is zoals vermeld nog geen maaltijd voorzien op de boot, maar we hopen dat voor volgende zondag te kunnen regelen.

In Luik doen we ook open tijdens de week van woensdag tem zaterdag met een infobar tussen 18u en 22u. Kwestie van wat kennis te maken met de Luikenaars.

Deze zondag om 17u wél live music met

Wim de Busser (piano) en Simon Lenski (cello) uit Antwerpen samen met Alain Deval (drums) uit Luik.

Dessert : DJ Sofa uit Brussel.

Van harte welkom, we missen U!

Uw reporter ter plaatse,

Mme Belga