nieuws van mme Belga

Hallokes, Bonjour,

Na woelige weken van voorbereiding, een majeur vertrek uit Antwerpen en een mineur verblijf in Mol zijn we vorige week dinsdag in de gietende regen aangemeerd in Bree en daar bevinden wij ons nog steeds op het moment van dit schrijven. We zijn er dit weekend even tussenuit geknepen om met VTM*(Verenigde ToiletMadammen) op het festival Brosella Mr en Mme Pipi te gaan spelen en zo niet alleen pipi in vaardiesel om te zetten maar ook Tenace aan Tour voor te stellen aan het publiek aldaar.

Het is fijn om thuis te komen op de boot en toch op reis te zijn. Home en away, ook de Willy, onze rosse boordkater, snapt er niks meer van. Wat dat ene oog van hem toch al heeft gezien dezer dagen!

Heeft hij de hele nacht gevochten met een grotere rosse kater om zijn territorium duidelijk te maken, is hij doornat in de boot gekomen- dus waarschijnlijk in het water gegooid door die andere rosse- om dan binnen een paar dagen als we elders aanmeren weer helemaal opnieuw te beginnen. Hij ligt dan ook de hele dag voor pampus. Tijdens het varen gaat Dribbel (de hond van onze schipper) mee en die moet hij dan ook nog eens in dat ene oog houden. De Willy heeft het bijgevolg te druk om u de groeten te doen. Hij ligt hier voor dood naast mij op deze rustige dag en wil voor niks of niemand gestoord worden vandaag. Op elke plaats heeft hij een spoor van dode muizen achtergelaten, kwestie van goed getraind te zijn voor het volgende territoriumgevecht. Zo weet u ons dus te vinden.

Donderdagmiddag varen we weer af richting Luik, waar de Tour pas echt van start zal gaan. Als alles goed gaat komen we daar aan op vrijdagavond. Zondag is dan de eerste open zondag op tournee.

Ik schrijf, als alles goed gaat. Tot hiertoe is alles goed gegaan, al was er bijna niks volgens voorbereid plan. Het water heeft nu eenmaal zijn eigen wil en die wijkt soms af van de uitgestippelde weg. We zullen er moeten aan wennen, en u ook -tenminste als u dit convoi wil volgen dan kan het al eens anders lopen dan voorzien. Maar geen nood, wij houden u op de hoogte!

Volgens plan meren we vrijdagavond aan op de Quai du Barbou. Mocht dat plan in de war gestuurd worden dan laten we op de Quai du Barbou een bericht voor u achter, au quai? Wat betreft transport

Antwerpen-boot zijn we nog aan ‘t broeien op een goeie formule. Broei gerust met ons mee op deze oefening in duurzame en efficiente mobiliteit. Voorlopig kan u altijd samenleggen met vrienden voor een railpass, enkel met volle auto komen, of fietsen voor de dapperen onder u. Wie meer tijd heeft kan misschien eens horen aan de eerste sluis in Wijnegem of er geen boot gaat richting Luik. Bootliften, maak er een hype van. Hou er wel rekening mee dat de slaapplaatsen op de Tenace beperkt zijn. Zelf voor logement zorgen voor wie wil overnachten (vb via Couchsurfing) is voorlopig nog een must.

Afspraak zondag vanaf 14 u voor :

 

Tenace on Tour

Quai du Barbou

Luik

met om 17u Wim de Busser aan de piano, Simon Lenski op cello en Alain Deval op drums. Twee Antwerpenaren opgezweept door een Li├Ęgious. Drie Belgen op een rij, eens zien wat dat geeft.

Het programma wordt volgemaakt door Dj Sofa uit Brussel.

PS. Eten met Maten is logistiek nog moeilijk haalbaar deze zondag. Maar een betaalbaar hapje eten kan in centrum Luik geen probleem zijn.