Nieuws van Mme Belga

Goede Vrienden,

Het begint spannend te worden hier op de boot met 15 juni als geplande vertrekdatum. Het schema wordt strak na enkele technische tegenslagen die meer tijd in beslag nemen dan gepland. ‘t Is niet niks, zo’n oude dame als de Tenace weer vaarklaar maken. Chapeau voor onze techniekers die het onderste uit hun kan halen om dit mogelijk te maken. Chapeau ook voor al de anderen die met hart en ziel aan dit project meewerken. En chapeau voor U, ons trouwe proefpubliek, wees maar gerust dat er in de toekomst nog heel wat smaken te ontdekken vallen onderweg. We gaan U niet missen, neen, we nemen u méé op reis door dit gekke belgenland en zullen alle lekkere plekjes die we onderweg tegenkomen met u delen. En hoe ge daar dan moet geraken daar vinden we wel iets op, ook al hebt ge geen privéjet ter beschikking.

Maar eerst back to reality hier op het MadrasTerras, waar nog heel wat spullen staan die we niet kunnen meenemen. Daar staat al wat van op de wal, maar na de laatste zondag op 8 juni zal daar nog een hoop bijkomen. Kijk eens of ge daar nog iets kunt van gebruiken voor we alles naar het containerpark brengen.

Die laatste zondag op het MadrasTerras op 8 juni, dat wordt uiteraard een specialleke dat u niet mag missen. Er komen een hele rits muzikanten en artiesten die de keuken als backstage gaan gebruiken. Er kan dus die dag geen Eten met Maten doorgaan in de kombuis zoals gewoonlijk.

Maar daar hebben we iets op gevonden : er komt die zondag aan de wal een Vreetsteeg, waar amateurkoks hun (veggie) hapklare creaties kunnen aanbieden voor eigen kraam. Iedereen met culinaire ambities is welkom, maar om een en ander te coördineren vragen we om vooraf in te checken, kwestie van genoeg variatie te voorzien. “Het MadrasTerras Proeft”, zondag 8 juni dus!

En dit is het programma voor de voorlaatste zondag :

*Om u al een voorsmaakje te geven van de Sound of Antwerp tijdens de Tenace on Tour kan u de eerste ingeblikte samples beluisteren voor de plaat bij een geïmproviseerde luisterpaal aan de inkom van de boot. Inschrijven op de plaat kan daar ook. Zo maakt u die mee mogelijk!

*Eten met Maten van 18 tot 21u. Kookteam Ahimsa.

*Black Cassette, met Sjoerd Bruil (zang, gitaar), Pascal Deweze (bas), Jeroen Stevens (drums) en Han Swolfs(keys)

*DJ van dienst : Bert Lezy met een nieuwe aflevering van Blaastaal.

*22u United colours from Sunset Houtdok.

 

Wees welkom aan boord!

Uw lokale verslaggeefster,

Mme Belga