Nieuws van Mme Belga

Beste,

Mijn excuses voor deze laattijdige en korte berichtgeving, maar buiten reporter ter plaatse neem ik ook de functie waar van concierge en minister van binnenlandse zaken op dit schip en dat brengt soms onvoorziene omstandigheden met zich mee tijdens dewelke ik dan genoodzaakt ben de ene functie te vervullen ten koste van de andere, vooral in tijden van Tenace on Tour Under Construction.

 
Dat begint stilaan koortsig te worden, want er moet nog véél gebeuren voor de Tenace rond 15 juni het grote water oversteekt naar de wijde wereld van de Belgische waterwegen.

 

‘t Is dus weer zo : we hebben tijd te kort en we kijken uit naar mensen die tijd teveel hebben om de crew al dan niet tijdelijk te versterken. Bent u zo iemand die graag de handen uit de mouwen steekt en die zich voelt aangesproken door de vaarroute van de Tenace? Aarzel dan niet om u bekend te maken, we hebben u nodig.
Wij zoeken medewerkers en mede-bedenkers van Experimentele Zaken van Diverse Aard.
Spontaan solliciteren is een must bij Convoi Exceptionnel.

 

Juist omdat we handen te kort hebben en de bodem van onze schatkist weer stilaan opdaagt kunnen we u deze zondag nog geen live muziek aanbieden, beste proefpubliek. Maar daar komt snel verandering in. Vanaf de eerste zondag van mei krijgt u elke zondag weer naast een heerlijke vegetarische maaltijd ook een brokje onversneden Antwerpse onderstroom op uw talloor. Vers voor de leeuwen gegooid, ons proefpubliek. Van begin mei tot 8 juni verzamelen wij Antwerpse souvenirs, om te showen in den vreemde, en uit voorbarige nostalgie.

 

Deze zondag houden wij het nog eenvoudig maar à la “en zo werd het toch nog gezellig” met :

 

*Eten met Maten. een nieuw keukenteam Maai en Mien Machien. Klinkt misschien als **** op z’n Vlaams maar is het zeker niet. Het woord **** is taboe op een schip volgens oude maritieme bronnen, zowel het woord uitspreken als het beest etend op een schip zou ongeluk brengen. Neen, er wordt geen **** op z’n Vlaams geserveerd op de Tenace, dat is tenminste toch één zekerheid.
 
A hot pot of Soulfood: Maai en Mien Machien! Van 18 tot 21u.

 

*DJ en bootfoto-graaf Kwark Frietveld zocht zijn mooiste plaatjes voor u bij elkaar. Fotovoltaîsche Muziek vanaf een uur of acht.

 

*Vergeet vooral niet te genieten van het adembenemende vallen van de avond aan het Houtdok.
**** huppelend dier met lange oren

 

 
Hopelijk tot straks

 

Uw verslaggeefster, Mme Belga