Journal Tenace 10/07/2017

(version francophone en bas)

Hallo,

Het is dik aan tussen Brussel en de Tenace tegenwoordig. De omstandigheden werken dan ook goed mee: schoon volk, goeie muziek en stralend zomerweer. Zet daar nog een lekkere plat du jour bij met een lokaal artisanaal biertje of een huisgemaakte limonade en een Brusselaar weet waar hij moet zijn.

Allee du Kaai is ook een fijne aanlegplaats waar verschillende collectieven hun ding doen maar ook geregeld samenwerken. Daartussen scharrelen hangjongeren en -ouderen, buren en passanten, de Willy en hier en daar een hond. De een plant wat in een bak en de ander eet ervan. Ineens staat er een klimmuur of een scateramp. Er worden fietsen gerepareerd en de sans-papiers koken er elke zaterdag voor iedereen. Een demografische permacultuur als het ware, steeds hernieuwbaar en nooit af. Diversiteit op zijn best en ge kunt er altijd wel iets aan toevoegen.

Dat doen we dan ook. De hele week wordt er gerepeteerd tussen onze bootband Apocalypso Trio en de Brusselse Les Filles de Hirohito. Het resultaat van deze fusie wordt gepresenteerd op de Tenace

Zondag 11 Juni
Plat du Jour entre 18-21u

20u: Les Filles de l’Apocalypse
moeilijk uit te spreken, verrassend beluisterbaar!

Welkom aan boord!

Uw plaatselijk verslaggeefster,
Mme Belga


FR

Bonjour!

Ca marche bien entre Bruxelles et le Tenace ces jours et les circonstances sont coöperatif: Beau Monde, bonne musique et belle soleil. Ajoutons encore un bon plat du jour avec une bière artisanale ou un limo faites maison et on a tous pour passer le Dimanche comme un star!

Allee du Kaai est un chouet endroit pour amarer. Plusiers collectifs y font leur truc, indépendante et parfois ensemble. Il y a des flâneurs jeunes et moins jeunes, quelques qui s’ocupent du potager et d’autres qui le consument, il y a un atelier des vélos, un mur d’escalade, un rampe de scate et chaque Samedi les SansPapiers font des Tables d’Hôte pour ce monde entier. Un vrai permaculture demografique pour ainsi dire, jamais fini, renouvable, toujours possible d’y ajouter quelque chose. Ce qu’on va faire au Tenace ce Dimanche.

Pendant toute la semaine étaient en résidence la groupe du Tenace “Apocalypso Trio” ensemble avec la groupe Bruxelloise “Les Filles de Hirohito” et le résultat de cette fusion sera presenté au Tenace

Dimanche 11 Juin
Plat du Jour 18-21h

20h: Les Filles d’Apocalypse
Difficile à prononçer, surprisant à écouter!

Bienvenues au Tenace!