Journal Tenace 04/05/2017

(version francophone en bas)

Beste Tenacecompaan,

We zijn met die nieuwe schroef aan de Tenace goed en wel aangekomen in Brussel, net op tijd om ook onze deur open te gooien op 22 maart tijdens de Journée van Allée du Kaai, de opendeurdag die een inkijk geeft in wat er allemaal wordt gebricoleerd aan de Brusselse waterkant.

Vzw Toestand coördineert hier verschillende partners die gebruik maken van de leegstand: de Zinzinerie (scatecollectief met concertpodium en cinébus), een fiets-, hout- en lasatelier, Barlok (onderstroomcultuur), een stadstuin, een volkskeuken door asielzoekers enz.

En meteen kregen we ons favoriete doelpubliek over de vloer: goede Vrienden, hartelijke Buren en toevallige Passanten. Alsof we hier nooit zijn weggeweest. Zelfs de Willy zat als vanouds te soezen op een kadebankje tussen 2 asielzoekers. Al is hij wat hypocriet, want ‘s nachts bewaakt hij angstvallig zijn kattenluik tegen vreemde indringers in zijn paleis. Maar of een comfortabele schoot om op te zitten legaal of illegaal is, dat zal de Willy worst wezen. En zo hoort het.

Terzake nu. De eerste Passanten die zich voorstellen op de Tenace zijn Zwitsers. Een audiovisueel avontuur over een gevecht met een octopus, zo heb ik het begrepen. Doe geen moeite om u daar iets bij voor te stellen, kom gewoon af en dan ziet ge het zo voor u.

Zondag 7 mei 20.30u

HARVEY RUSHMORE & THE OCTOPUS
http://harveyrushmoreandtheoctopus.com/
mix garage, psychedelic & krautrock

inkom vrije bijdrage, zoals vanouds voorafgegaan door een vegetarische Plat du Jour à la Tenace 18-21u (7euro)

De Tenace ligt aan deMaterialenkaai, 1000 Brussel, recht tegenover de hoofdingang van Tour&Taxis

*Hier vindt u een plannetje: https://boottenace.wordpress.com/
(te voet 10 min. van noordstation)

Uw reporter ter plaatse,
Mme Belga

———————————————————————————————————————–

FR

Cher Copains du Tenace,

Avec la nouvelle hélice du Tenace on est bien arrivé à Bruxelles, juste à temps pour la Journée de Allee du Kaai, le collectif qui tenait ce 22 mai sa journée porte ouverte sur les activités des hangars du bord du canal : la Zinzinnerie (collectif de scate, concerts, cinébus), un potager, Barlok (underground concerts), tables d’hôte, ateliers vélo/bois/metal etc.

Nous aussi on a ouvert la porte du Tenace pour notre visite favorite : des bons Amis, des Voisins sympa et des Passants au hasard. Comme on était toujours là. Pour Willy le chat, à son aise sur un banc au quai entre deux SDF, la procédure de naturalisation est très simple : si vos genoux sont assez confortables pour s’asseoir, vous êtes dedans. Un ministre parfait de l’immigration pour la Nouvelle Belgique dont le Tenace se propose d’être le promoteur !

Mais venons-en au point.

Les premiers Passants qui se sont proposé au Tenace sont des Suisses. Une aventure audiovisuelle à propos d’un bataille avec une pieuvre si j’ai bien compris. Ne vous imaginez rien d’avance, venez juste voir et ça se passera devant vos yeux.

Dimanche 7 mai 20.30h

HARVEY RUSHMORE & THE OCTOPUS
http://harveyrushmoreandtheoctopus.com/

Entree libre contribution
précédé par un bon Plat du Jour végétarien comme d’habitude (7euro)

*Le Tenace est amarré juste en face de l’entrée principale de Tour & Taxis
Quai des Matériaux
1000 Brxl

Vous trouvez le plan d’accès ici: https://boottenace.wordpress.com/

A Dimanche!

Votre reporter surplace,
Mme Belga