Journal Tenace 11/03/2016

(Version pour les potes francophones en bas)

Beste Bootvrienden,

De Tenace ligt nog steeds aangemeerd in het woelige water aan de entree van onze thuishaven alwaar wij Schipper mag ik overvaren spelen met de Haven, die we duidelijk proberen te maken dat er een onderscheid is tussen een commercieel cruiseschip en een varend Forum voor Experimentele Zaken van Diverse Aard. De Tenace past in geen enkel hokje dat voorzien is in de Haven van Antwerpen maar daar kunnen we zelf ook niks aan doen. Het wordt tijd dat de hokjes worden aangepast en niet de mensen.

Enfin, er is nu toch al bereidheid om te onderhandelen, dat is een begin.

A suivre/Word vervolgd

Wij, van de Tenace beginnen het stilaan op onze heupen te krijgen van al dat gedoe. We hebben daar gewoon geen tijd voor, we werken aan de Tenace on Tour plaat, aan de crowdfunding-beloningen, aan een doklozenkrant, aan de boot etc.etc. èn we willen u vanalles laten zien wat we onderweg zijn tegengekomen.

Onze planning begint door dat getreuzel in het gedrang te komen. ‘t Is ergerlijk om niet vooruit te kunnen door een bestuur dat de vooruitgang preekt maar de Siberiëbrug voor ons gesloten houdt.

Mag de economie wat meer waarde hebben dan de platte poen aub? Onder andere door een Import/Export van Experimentele Zaken van Diverse Aard? Hebben de Buren, Vrienden en Passanten van Antwerpen daar dan geen recht op misschien?

Een andere info die we u willen geven is dat de scheepswerf in Rupelmonde door een dubbele boeking is bezet tijdens de maand april, en dat het werfbezoek van de Tenace wordt verplaatst naar augustus. We gaan de Tenace echter in de volgende weken al opfrissen en een nooduitgang bouwen, voor uw en onze veiligheid, daar zorgen we namelijk zelf wel voor.

Alhoewel het water hier aan de Elzasweg wat woelig is om u allemaal tegelijk te ontvangen (we zouden niet liever willen) willen we u dit lekkere plekje toch niet onthouden en is het een exellente lokatie voor een Table d’Amis, het eetconcept waar we tegenwoordig mee experimenteren.

Table d’Amis staat voor kostendelend koken voor/door vrienden die per sms verwittigd worden/reserveren.

Wees welkom ook tijdens de middag om hier aan het water van de eerste lentezon te genieten, ‘t zijn vitamines met een schoon zicht.

Table d’Amis
zondag 13/3 18-20u
Venkelgratin met Notencrust
kok van dienst: Mme Belga
6 euro
Reserveren per SMS 0486/10 87 64
(max 20 personen!)

We houden u verder op de hoogte over de vooruitgang van zaken!

Uw correspondente,
Mme Belga

———————————————————————————————————————

FR

Chers Amis du Tenace,

On se trouve encore dans l’eau tumultueuse à l’entrée du port d’Anvers, notre port d’attache. On essaie d’expliquer au port la différence entre une croisière commerciale et un Forum flottant des Affaires Expérimentales de Toutes Sortes. Mais les règles ne sont ni expérimentales ni les tarifs divers. On est bloqué par une administration qui prêche le progrès mais qui refuse d’ouvrir le pont de Sibérie pour le Tenace, bizarre.

Mais enfin, il y a une ouverture: un de ces jours on a un entretien avec le port.

A suivre/Wordt vervolgd.

Le problème est que nous n’avons pas le temps pour toutes ces conneries. On travaille au vinyl Tenace on Tour, aux récompenses du crowdfunding, à l’entretien du Tenace etc.etc. Et on veut vous présenter des Affaires Expérimentales qu’on a trouvées pendant notre expédition à travers la Belgique. Le planning pour Anvers est mis en péril par ce temps perdu.

Une autre nouvelle : la visite du Tenace au chantier naval à Rupelmonde sera retardé car c’est déjà occupé en avril. On a reservé pour août. Quand-même on va déjà rafraîchir le Tenace en avril et faire des travaux possibles, comme une sortie de sécurité p.ex., pour notre et votre sécurité, c’est nous mêmes qui allons nous en occuper.

Bien que l’eau ici au Elzasweg est trop turbulente pour vous accueillir tous à la fois (ce qu’on aimerait le plus!), on veut quand-même partager cet endroit superbe avec vous.

C’est un excellent endroit pour une Table d’Amis, le concept de salle à manger que nous expérimentons ces jours ci. Table d’Amis est une cuisine à base de partage des coûts par/pour des amis qui sont invités et qui peuvent réserver par SMS.

Le bar sera ouvert à partir de 14 h, pour que vous puissiez profiter au maximum du premier rayon de soleil du printemps au bord de l’eau. Ce sont des vitamines et la vue est superbe !

Dimanche 13 mars au Tenace, Elzasweg
Table d’Amis
18-20h

Gratin Fenouil au croûte de Noix
6 euro

cuisinier du jour: Mme Belga
Reserver par SMS 0486/10 87 64
(max. 20 personnes!)

On vous tient au courant du progrès des Affaires!

Votre correspondante
Mme Belga