nieuws van mme belga

Gegroet Vrienden,

Vorige week zijn we afgemeerd in ons winterverblijf Clabecq en na drie dagen varen aangekomen in het Klein Dokske van Merksem.

Vermits we waarschijnlijk geen doorvaart kregen van de Antwerpse Haven via de voordeur -de Royersluis- hebben we een serieuze omweg moeten maken via de achterdeur -het Nete en Albertkanaal- om hier te geraken. We wilden niet het risico lopen dat de reus Antigoon ons de doorvaart zou beletten zonder zijn buitensporige tol te eisen, maar het steekt toch wel dat we overal in België zo goed ontvangen werden terwijl we onze thuishaven niet eens binnenkunnen, en terwijl ons geliefde MadrasTerras er nog even verlaten bijligt als na ons vertrek.

Er is geen plaats beschikbaar voor de Tenace, zo werd ons botweg gemeld, en dat is de waarheid, want we stelden vast dat er zelfs een boot op het dak van het Havenhuis werd geïnstalleerd tijdens onze afwezigheid. We riepen de hulp in van de reus van Royal de Luxe om de hoogmoedige onverlaat Antigoon te verslaan maar die zat spijtig genoeg aan de andere kant van de wereld en dat is zelfs voor een reus een eindje stappen. Wordt vervolgd, want de zeven dwergen van Sneeuwwitje poetsen hun combat boots al op om ons na de Tour in het najaar te escorteren tot waar we thuishoren : het Antwerps Eilandje.

Tot nader bericht ligt de Tenace dus tot 20 april in het Klein Dok van Merksem in transit en maakt zich klaar voor het tweede deel van onze expeditie: Brussel-Mons-Peruez-Kortrijk-Gent-Brugge-Oostende. De Tenace is daardoor weerom in staat van construction, maar dat belet ons niet om u zondag uit te nodigen voor een lentedrink.

We kijken ernaar uit om u weer te zien want u was voor ons steeds een bron van inspiratie, een steun en toeverlaat in het bootgebeuren. Daarom willen we graag met u het bootseizoen voor geopend verklaren!

We vegen dus het stof opzij en leggen de slijpschijven aan de kant om u welkom te heten deze zondag aan de noordkaai van het Klein Dok in Merksem*. De bar is open vanaf 14u. tot 22u.

Tot dan!

PS. Vermits de keuken en de geluidsinstallatie nog under construction zijn kunnen we nog geen volxkeuken en life concert aanbieden tot nader bericht.

*Bereikbaar via Bredabaan-Van Staelenlei of via Albertkanaal Westkaai (tussen Aveve en brug)