Nieuws van Mme Belga

Ondertussen in Luik…

…gaat meer en meer het gerucht de ronde dat de Tenace uit Antwerpen aan de Quai du Barbou is aangemeerd. De Luikenaars, die ons bij aankomst licht ontvlambaar leken, zijn bij nader inzicht chaleureux en hoffelijk. We hadden weinig contacten hier bij aankomst, maar al op de eerste zondag was er een mix van Antwerps en Luiks publiek dat enthousiast reageerde op de Tenace.

De Quai du Barbou is gelegen aan de rand van Outre-Meuse, een volkse wijk à la Borgerhout, waar de Maas zich voor even splitst en zo een eiland maakt. We liggen dus weer op het eilandje, als vanouds. En ja, we voelen ons stilaan thuis in Luik, dat bij nader inzicht kleiner lijkt dan bij aankomst. Iedereen schijnt iedereen te kennen hier. De vallei geeft de stad geborgenheid, de Maas geeft ze allure. Een stad aan de stroom is een stad met passage, nieuw bloed geeft zuurstof aan het leven in de stad.

Gisteren hebben we deelgenomen aan de Masse Critique, een maandelijkse fietsoptocht die de publieke ruimte terug opeist voor menselijk vertier. Onze kompanen hebben ons zo de hele stad rondgefietst, onder begeleiding van zowel woedend toeterende als luid sympathiserende automobilisten en ze hebben halt gehouden aan de Quai du Barbou om kennis te maken met de Tenace. Voor de liefhebbers van Critical Mass: elke laatste vrijdag van de maand. Point de rencontre : Place Leonard 18u.

Zo zijn we ook nog eens in een ouderwets kraakpand terechtgekomen à la Scheld’Apen in de beginperiode. En maakten we kennis met de litteraire en de jazz-scène- van Luik. En een zanger uit de Luikse opera. En we hebben ze allemaal uitgenodigd om zondag naar de Tenace te komen.

Ondertussen druppelen hier tijdens de week de eerste Luikse muzikanten binnen die zich graag willen voorstellen op de Tenace. We gaan hier nog zondagen te weinig hebben. Of boten te weinig.

In elk geval heten wij U, ons trouwe Antwerpse publiek van harte welkom om zondag kennis te maken met de Luikenaars op de Tenace. Matrose neemt zondag de kombuis voor haar rekening dus een hapje eten is geen probleem deze keer. Van 18u tot 21u.

De bar is open vanaf 14u. Wie met de trein naar Luik komt kan ook nog terugsporen, want deoptredens beginnen hier om 17u.

Wij stellen U voor :

LES EPHEMERES, met

Jean Kowalski (percussie)
Buni Lenski (viool)
Adrian Lenski (piano)
Jean-Sebastien Tinant (spoken word)

Tijdens de week is de Tenace on Tour ook open als infobar van woensdag tem vrijdag van 18u tot 22u.

Bienvenues!