nieuws van Mme Belga

Gegroet Medeburgers,

Hoe meer de kieskoorts stijgt hoe groter de drang om te gaan varen, hier op de Tenace. Neen, we zijn geen bootvluchtelingen, want Antwerpen is en blijft onze thuishaven. Maar door al dat politieke gekrekel boven onze hoofden willen we wel eens weten wat de onderstroom is in dit land. In hoeverre de belgen willen meemaken wat ze gekozen hebben. Of het buikgevoel een betrouwbare bron is. Waar er wat te beleven valt, wat ons drijft en hoe we allemaal in ditzelfde schuitje zitten, dit rare belgenland, het hart van het oude Europa, dat op het punt staat om gebroken te worden.

De Tenace stelt zich voor als ark van Antwerpen, die uitvaart op zoek naar land in zicht. Oefenterrein, waar een mens zijn zaakjes kan ontwikkelen en waar de een de ander helpt. Wij nemen mee : een kapitein, een stuurman, 2 matrozen, een scheepskok, een reporter, een fotograaf/cineast, 2 techniekers, 1 verstekeling (voor de was en de plas), 2 aandeelhouders, 2 artiesten en 3 muzikanten. Alle functies m/v uiteraard en ad interim, zodat er al eens kan gewisseld worden. De meereizende artiesten maken in hun eigen discipline een verslag van hun wedervaren op de Tenace. De vacatures zijn beschikbaar van half juni tot eind september. Spontaan solliciteren is een must voor wie zo’n functie ter harte neemt. Zeg nu nog dat er geen werk is. ‘t Is wel niet betaald, maar ge maakt tenminste nog eens iets mee, dat is meer dan kiezen en daar gaat het tenslotte om, nietwaar?

En aan al die doppers die geen werk vinden laat Bart De Wever weten dat er nog werk genoeg is op de Tenace voor we vertrekken: schilder- , timmer-, opkuiswerk etc.etc. Want voor 15 juni moet het MadrasTerras opgeruimd zijn en de Tenace vaarklaar, hoezee!

Een eerste deel van deze bemanning is al goed bezig geweest deze week. De techniekers hebben uitstekend werk geleverd, de eerste aandeelhouders zijn geboekt, de scheepskok heeft ons goed gesoigneerd, en wat de muzikanten aan boord hebben beleefd kan u deze zondag beluisteren op de boot.

Deze zondag dus :

18-21u Eten met Maten : Echte Maten: Il Due Sympatico e lo Stronzo, mèt Mama erbij voor de saus

20.30 Philip Weies Solo. Gitaar

21u Apocalypso Trio : alias 2 Roses and a Gun : Roos Janssens, Saar en Rose Van De Leest, brengen muzikaal verslag uit van hun bezigheden op de boot deze week.

DJ Dan Tester, gastvedette van de jarige Kapitein Dino, hiphiphoera!

Warm welkom iedereen!

Uw reporter ter plaatse,

Mme Belga