nieuws van mme belga

Hallokes,

Voor de nieuwe lezers van dit schrijven verwijzen wij naar onze blog http://boottenace.wordpress.comvoor meer info over wat voorafging.

Kort samengevat : de ligplaats van de Tenace in grijze zone Houtdok was tijdelijk en loopt ten einde op 1 juli 2014. Omdat er voorlopig geen ligplaats is voorzien in Antwerpen gaan wij met de Tenace op tour. Gedurende 2 jaar zullen wij de waterwegen verkennen tot in de Belgische onderbuik en u verslag uitbrengen van wat daar leeft en wat ons verbindt.

 
Rotakt, het platenlabel van Capsule, gaat met ons mee en zal van deze reis een muzikaal verslag uitbrengen op de plaat “Tenace on Tour”, die eind 2015 wordt uitgebracht. Die plaat wordt gefinancierd door crowdfunding, maw door voorverkoop.
 
Hoe dan ook, wij hopen u onderweg meermaals te ontmoeten, in gezelschap van  die andere belgen, “die van de parking van Antwerpen”, en we zijn benieuwd hoe dat gaat klinken. Om botsen op de woelige Schelde te vermijden en eerst wat er-varing op te doen hebben we  besloten te vertrekken langs rustige vaarwegen, een aftakking van het Albertkanaal richting Luik. Een meer gedetailleerd reisplan is in de maak, u hoort er zeker nog van.
 
Maar de tijd die ons nog rest hier willen we graag met u doorbrengen met plannen smeden voor het onderweg, met muziek en lekker eten elke zondag tot het afscheidsfeest op 8 juni, en ik begin nu al te bleiten als ik eraan denk, want samen hebben we zo een toffe tijd beleefd hier dat we zullen vertrekken met een bootvol herinneringen die zeker hun weerklank zullen vinden onderweg.
 
Maar ter zake nu :
Omdat het geluid nog niet compatible is voor live muziek presenteren we u voor de zondagen in april de elite van Antwerpse plaatjesdraaierij. Vorige week was dat Blaastaal van Bert Lezy in combat met Warretaal van Warre Fungus, waarna Warre spoorslags naar de States werd afgevoerd en Bert ons verder met zijn Blaastaal heeft onderhouden.
 
Deze zondag :
 
*’t Is lente, tijd om uw uiterlijk te verzorgen zodat de reputatie van schoon volk op het MadrasTerras overeind kan blijven.
Daarom maken we deze zondag van de serre een kapsalon : Griet, een professionele kapster, staat met haar pop-up kapsalon Het Geknipt Moment van 16u tot zonsondergang tot uw dienst. Een gewoon kapsel, extravagant of avontuurlijk, alles kan, maar was uw haar graag op voorhand want dat wordt moeilijk in de serre. Griet is voorstander van ruilen als vergoeding via lets, maar als dat niet kan valt er wel wat te regelen in ouderwets geld.
 
*voor het Eten met Maten zorgt deze zondag Skybox company. Van 18u tot 21u kunt u weer terecht in onze kombuis voor een heerlijk vegetarisch buffet.
*Ge ziet er goed uit, ge hebt lekker gegeten, alle voorwaarden voldaan om de rest van de avond te genieten aan de bar op de tonen van de muziekjes van Zoot Rufus, dingen waarvan ge niet wist dat ze bestonden. Ja, voor zo’n dingen moet ge naar den boot komen.
 
Tot zondag dus, om uw vrolijk Pasen te houden!
 
Uw verslaggeefster,
 
Mme. Belgaxxx