TENACE ON TOUR

2014-2016

Tijdens de zomers van 2014-2015 ondernamen we met de Tenace een expeditie langs de waterwegen doorheen België om de onderstroom van dit exceptionele gebied te verkennen en te registreren. Ook aan boord: Rotakt Records, zij gebruikten de boot voor een nieuw experiment, nl. het produceren van een muzikaal reisverslag van deze tocht.

Voor het registreren hiervan werd in het ruim van de boot een opnamestudio ingericht. Aangezien alle opnames gratis toegankelijk waren voor publiek installeerden we ook een bar die diende als info -en contactpunt.

Dit verslag documenteert wat ons in België verbindt over de taalgrenzen heen en focust op samenwerking en solidariteit. Op elke locatie nodigden we creatieve zielen uit ons iets mee te geven dat de artiesten op de volgende halte kon inspireren.

Op deze expeditie ontmoetten we een heleboel artiesten die in de onderstroom van het muzikale landschap opereren, maar wel auditieve pareltjes creëren die verdienen gehoord te worden.

Daarom brachten we van de onderweg verzamelde klanken een compilatieplaat uit op het onafhankelijke platenlabel Rotakt Records..


Deze compilatie bestaat uit een genummerde vinylplaat (500ex) met een selectie van live opnames van op de Tenace, vergezeld van een downloadcode met de Travelogue, een collage van fieldrecordings gemaakt tijdens de expeditie.

U kan de plaat beluisteren en/of bestellen op onderstaande link:
https://tenaceontour.bandcamp.com/